Sammenlign forsikringspremier

Forsikringsselskapene blir ofte karakterisert som en nokså myteomspunnet bransje hvor forsikringspremien til enkeltpersoner kan variere veldig fra person til person. Det har derfor vært vanskelig å få til noen gode sammenligninger mellom de ulike selskapene.

I denne store frobrukerundersøkelsen foretatt av et firma spesialisert på «mystery shoppers» på vegne av forbrukerrådet fremkommer det at det kan til dels være store forskjeller i pris fra person til person avhengig av personlige faktorer. For eksempel viser undersøkelsen at menn i de aller fleste tilfeller får et bedre pristilbud fra forsikringsselskapene enn kvinner.
Testen viser at bransjen er som en jungel av skjulte priser og hemmelige kriterier som du som privat person ikke får informasjon om. Vår anbefaling er at du ringer til alle forsikringsselskapene for å få et pristilbud før du tegner en avtale. Testen viser at det til tider kan være betydelige beløp å spare ved en enkel ringerunde.

Her presenterer vi testresultatene av forbrukerrådets store prisundersøkelse.

1. Storebrand (rimeligst)
2. Tryg
3. Enter
4. Gjensidige

Vi gjør oppmerksom på at disse resultatene som her er presentert er gjennomsnittstall og at selskapene varierer i pris etter bilmodell og andre faktorer. Det er derfor viktig at du selv tar arbeidet med å ringe rundt og innhente pristilbud som vil være gjeldende for deg.